Višegradska kuća

Višegradska kuća je osnovana sa ciljem da poštovaocima domaćih proizvoda ponudi širok asortiman hrane, pića, prirodne kozmetike, ručnih radova, nakita, kao i suvenira.
Program hrane obuhvata kozje sireve sa Borika, hercegovačke kravlje sireve u maslinovom ulju, pršut, ajvare, a u ponudi su takođe i džemovi, slatka i pekmezi od drenjina, jagoda, malina, smokava i šljiva, kao i višegradski livadski med. Ljubitelji poslastica za sebe mogu odabrati i slatke proizvode višegradskog proizvođača „Adria” koji nudi rahat lokume, želee i keksove. Svi prehrambeni proizvodi su napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka, po tradicionalnim recepturama.

Od pića možete birati između kvalitetnih rakija od šljiva, dunja, krušaka, kajsija i grožđa, kao i hercegovačkih vina nadaleko poznatih vinarija “Vukoje”, “Tvrdoš” i “Sekulović”. Ako ste ipak za nešto drugačije, tu su i likeri od žalfije, kivija, maline, kupine, ruže, oraha, mente i višnje. Takođe je moguće kupiti sirupe i matične sokove od aronije, maline, višnje, jabuke, nara, šljive i zove. Svi proizvodi su od prirodnih sastojaka, bez konzervanasa, aditiva, vještačkih zaslađivača i boja.
Kako je za prevenciju zdravstvenih problema kao i saniranje već postojećih sve veća potražnja za prirodnim preparatima, tako nudimo i čajeve, tinkture, meleme, kreme, gelove i tonike pripremljene sa biljnim sastojcima biranim na nezagađenim područjima, sušenim i pripravljanim na načine koji će najbolje zadržati njihova ljekovita svojstva.

Ako vam treba ideja za poklon dragim ljudima, moći ćete da birate između unikatnih pletenih, tkanih i heklanih komada odjeće i ručnih radova izrađenih od strane vrijednih žena Višegrada. Osim toga, možete da vidite i različite dekorativne i upotrebne predmete, kao što su kutije za nakit, četke za kosu, obilježivači za knjige, podmetači, dekorisane tegle, slike rađene različitim tehnikama, jedinstven nakit, a sve unikatno i neodoljivo. Suvenirska ponuda obuhvata šolje, razglednice štampane slike sa motivom legendarne višegradske ćuprije Andrićgrada.
Bilo da živite u Višegradu ili ste navratili da se izbliza upoznate sa prelijepom Drinom, mostom kakvom na svijetu ravnog nema ulicama Andrićevog djetinjstva, za sebe možete odabrati nešto od autentičnih ukusa mirisa ovog podneblja ili predmeta kojima ćete obradovati drage ljude.

Višegradska kuća se nalazi u Ulici Kralja Petra bb. Više pojedinosti možete vidjeti na FB stranici : https://www.facebook.com/VisegradskaKuca/ kao i na Instagramu: https://www.instagram.com/visegradska/

Dobro nam došli!

 

Kontakt:+387 65 245 112