Вишеградска Бања

Вишеградска Бања налази се 5 км сјеверно од Вишеграда. Смјештена је у густој боровој шуми на надморској висини од 414 м. Због своје надморске висине и природног окружења има и карактеристике ваздушне бање. Термалне воде Вишеградске Бање имају карактеристике радиоактивне карбонатне хомеотерме, температуре 34ºс. Основна љековита својства потичу од њене радиоактивности , чији је носилац радон и његови продукти распадања. По радиоактивности Вишеградска Бања је на првом мјесту у Босни и Херцеговини , а на другом мјесту у бившој Југославији. Степен радијације је терапијски оптималан, без могућности кумулације и евентуалних нежељених ефеката. Радон смањује бол, подиже општу отпорност организма, повољно дјелује на неке ендокрине жлијезде, респираторне и алергијске болести. Воде Вишеградске Бање користе се за превенцију и лијечење свих старосних група.
Вода се користи за лијечење реуматских болести, неуролошких стања, ортопедских болести и деформитета, гинеколошких обољења, обољења дисајних путева, геријатријских обољења.

Центар за рехабилитацију „Вилина влас“

Носилац развоја туризма у Вишеградској Бањи је хотел и рехабилитациони центар „Вилина влас“. Смјештен је у окружењу борове шуме. То је хотел са 3*, располаже са 160 лежајева, са два ресторана укупног капацитета 370 мјеста. Хотел посједује затворени базен са термоминералном водом и добро опремљен медицински блок гдје се примјељују разне купке, електротерапије, парафин, водене масаже и друго.
Опширније о Вишеградској Бањи и хотелу можете сазнати на званичној презентацији хотела Вилина влас овдје.

Хамам у Вишеградској Бањи

Налази се у непосредној близини хотела „Вилина влас“. Занимљива је прича о настанку овог купатила. Хамам је настао за вријеме градње чувене ћуприје на Дрини 1575. године. За изградњу моста кориштен је камен који је доношен из мајдана на простору данашње Вишеградске Бање. Приликом вађења камена радници су открили извор минералне воде, и убрзо су открили да ране које су задобијали у раду много брже зарастају него што би требало. То благотворно дејство су приписали минералној води у којој су се купали, тако да је тада одлучено да се ту направи хамам. Хамам је и данас у употреби, а изнајмљује се на сат. Резервације термина у хамаму се могу извршити у хотелу „Вилина влас“.

Црква Св. Јована

Налази се у Вишеградској Бањи, 1 км од хотела „Вилина влас“. У прошлости је била изграђена у потпуности од дрвета. Има облик једнобродне базилике и није фрескописана. Интересантан је сам простор на коме се она налази, а то је планинска зараван прекривена травом, око које се налази висока борова шума. Овај простор је уређен као излетиште (столови и клупе за сједење, вода за пиће, тоалет), тако да је доста посјећен од стране самих вишеграђана, као и гостију који се одмарају у Вишеградској Бањи.