Вишеградска кућа

Вишеградска кућа је основана са циљем да поштоваоцима домаћих производа понуди широк асортиман хране, пића, природне козметике, ручних радова, накита, као и сувенира.
Програм хране обухвата козје сиреве са Борика, херцеговачке кравље сиреве у маслиновом уљу, пршут, ајваре, а у понуди су такође и џемови, слатка и пекмези од дрењина, јагода, малина, смокава и шљива, као и вишеградски ливадски мед. Љубитељи посластица за себе могу одабрати и слатке производе вишеградског произвођача „Адриа” који нуди рахат локуме, желее и кексове. Сви прехрамбени производи су направљени од најквалитетнијих састојака, по традиционалним рецептурама.

Од пића можете бирати између квалитетних ракија од шљива, дуња, крушака, кајсија и грожђа, као и херцеговачких вина надалеко познатих винарија “Вукоје”, “Тврдош” и “Секуловић”. Ако сте ипак за нешто другачије, ту су и ликери од жалфије, кивија, малине, купине, руже, ораха, менте и вишње. Такође је могуће купити сирупе и матичне сокове од ароније, малине, вишње, јабуке, нара, шљиве и зове. Сви производи су од природних састојака, без конзерванаса, адитива, вјештачких заслађивача и боја.
Како је за превенцију здравствених проблема као и санирање већ постојећих све већа потражња за природним препаратима, тако нудимо и чајеве, тинктуре, мелеме, креме, гелове и тонике припремљене са биљним састојцима бираним на незагађеним подручјима, сушеним и приправљаним на начине који ће најбоље задржати њихова љековита својства.

Ако вам треба идеја за поклон драгим људима, моћи ћете да бирате између уникатних плетених, тканих и хекланих комада одјеће и ручних радова израђених од стране вриједних жена Вишеграда. Осим тога, можете да видите и различите декоративне и употребне предмете, као што су кутије за накит, четке за косу, обиљеживачи за књиге, подметачи, декорисане тегле, слике рађене различитим техникама, јединствен накит, а све уникатно и неодољиво. Сувенирска понуда обухвата шоље, разгледнице штампане слике са мотивом легендарне вишеградске ћуприје Андрићграда.
Било да живите у Вишеграду или сте навратили да се изблиза упознате са прелијепом Дрином, мостом каквом на свијету равног нема улицама Андрићевог дјетињства, за себе можете одабрати нешто од аутентичних укуса мириса овог поднебља или предмета којима ћете обрадовати драге људе.

Вишеградска кућа се налази у улици Краља Петра бб. Више појединости можете видјети на нашој фејсбук страници : https://www.facebook.com/VisegradskaKuca/ као и на инстаграму: https://www.instagram.com/visegradska/

Добро нам дошли!

 

Контакт:+387 65 245 112