,,Носталгијом“ до Вишеграда од 28. августа

26.08.2022.

Најатрактивнији туристичко-музејски воз у Европи ,,Носталгија“, са вагонима из двадесетих и тридесетих година прошлог века, после три године почиње поново да саобраћа на релацији Мокра Гора – Вишеград!

Од 28. августа до 30. октобра, сваке суботе и недеље у месецу, из станице Мокра Гора за Вишеград, воз ,,Носталгија“ ће полазити у 11.15 часова, док ће из станице Вишеград за Мокру Гору полазити у 15.35 часова.

,,Спајањем ове две дестинације туристима је омогућено да уживају у природним лепотама и културним садржајима које нуде и Мокра Гора и Вишеград, чиме су обједињене и обогаћене туристичке понуде Србије и Републике Српске. Додатно, у компанији ,,Србија воз“ смо изузетно поносни и на чињеницу да у 21. веку, у време када на наше пруге уводимо модерне возове са савременим функционалностима, истовремено и нудимо несвакидашње искуство путовања железницом са почетка ХХ века, чиме унапређујемо туристичку слику целог региона,” изјавио је в.д. директора ,,Србија воза” Иван Булајић.

За време вожње пругом у дужини од 25 километара од Мокре Горе до Вишеграда, из вагона са дрвеним клупама и са аутентичном локомотивом, путници ће имати прилику да сагледају богатство и лепоту природе овог краја, али и да посете знаменитости као што су Мост на Дрини, манастир Добрун и Андрићград.

Цена возних карата за одрасле износи 1800 рсд, за децу од 6 до 14 година 900 рсд.

Продаја карата почиње 26. августа 2022. године, а све додатне информације о саобраћању воза ,,Носталгија“ и резервацији места путници могу добити позивом кол центра ,,Србија воза“ на број 011 360 28 99.

Воз ,,Носталгија” представља праву туристичку посластицу пошто се њиме годишње превезе више од 70.000 туриста, од којих је велики број странаца. Вожња ,,Шарганском осмицом“, која је део редовне туристичке понуде Мокре Горе, свакако је један од фактора захваљујући којима се ово село сврстава у најпосећенија туристичка места у Србији.

Саопштење за медије ,,Србија воза“