Одржана манифестација „Дани боровнице“

16.08.2019.

У склопу својих редовних промотивних активности Туристичка организација општине Фоча је поред Фоче и Требиња, одржала презентацију „Дани боровнице“ у Вишеграду. Ова презентација је плод изузетне сарадње двије Туристичке организације које и на већини сајмова заједнички наступају.

Поред свјежих боровница убраних на Зеленгори на висини од 1.500 метара, на штандовима су се нашли производи припремљени од боровница као што су ликери, слатко, сокови и колачи, као и љековито биље.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да су излагачи из Фоче донијели у Вишеград свјежу боровницу, сок, ликере, колаче и чајеве од ове биљке, промовисали оно што је најбоље у овој регији – планину Зеленгору и њене потенцијале.

Она је изразила наду да ће бити настављена успјешна сарадња између туристичких организација Фоче и Вишеграда.

Директор Туристичке организације Фоча Љепосава Ђајић рекла је да боровнице има на више локалитета, али да је најраспрострањенија на Зеленгори.

Она је додала да је била велика заинтересованост посјетилаца данашње манифестације за боровницу и производе од ове биљке која је изузетно здрава и специфична јер је то биљка од које се све користи у исхрани – коријен, плод и лист.