Представљање Вишеграда на Међународном сајму туризма у Београду

24.03.2022.

Под слоганом „Између планина и мора“, данас је почео 43. Међународни сајам туризма у Београду, најзначајнија туристичка манифестација у региону. Наредна три дана Туристичка организација општине Вишеград представља туристичку и угоститељску понуду Вишеграда на заједничком штанду Представништва Републике Српске у Србији, у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске, у хали 4. Београдског сајма.
По ријечима Марка Божића, в.д. директора Туристичке организације општине Вишеград, овогодишњи сајам биће прилика за успостављање нових контаката и сарадње са колегама из туристичке привреде Србије. У доба короне ово се тржиште још више потврдило као најзначајније за туристичку понуду Вишеграда, тако да и у овој години имамо велика очекивања у вези долазака гостију из Србије. Недавно смо припремили нови штампани промотивни материјал Вишеграда, а Београдски сајам је и званично почетак наших озбиљнијих промотивних активности планираних у овој години.
Први дан сајма обављени су конструктивни разговори с министром туризма Републике Српске, госпођом Сузаном Гашић, као и са директором Туристичке организације Републике Српске, господином Миодрагом Лончаревићем, на тему сарадње у пројектима и промотивним активностима у текућој години.

sajam turizma u Beogradu

У делегацији Вишеграда је и Александар Гавриловић, в.д. директор хотела Вишеград, који је потврдио да на сајму планира низ сусрета с представницима организатора путовања из Србије и околине, у циљу представљања понуде хотела Вишеград, као и упознавање с најновијим трендовима у сфери хотелско-угоститељске опреме.
Бранислав Андрић, стручни сарадник у Туристичкој организацији општине Вишеград, изјавио је да је данас договорена и конкретна сарадња с представницом Балкантрип телевизије, годпођом Горданом Гордић, у току наредне туристичке сезоне, у циљу агресивније промоције Вишеграда на најгледанијој туристичкој телевизији у региону. За крај маја заказано је снимање 2 епизоде емисије Културиста у Вишеграду, аутора Бошка Козарског, а започети су и преговори с ауторима још пар атрактивних туристичких серијала са Балкантрип телевизије.

Sajam turizma u Beogradu

У склопу сајма за сутра је најављено свечано потписивање повеље о братимљењу општине Вишеград и општине Дојран, Сјеверна Македонија, уз присуство највиших званичника двије општине.
Београдски сајам туризма трајаће све до недјеље 27. фебруара, а паралелно са њим одржавају се и 17. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА, као и 12. Међународни сајам вина Беовајн.