Промоција туристичке понуде Српске у Израелу

15.02.2017.

Туристичка организација Републике Српске /ТОРС/ представила је 7. и 8. фебруара програме и садржаје најатрактивнијих дестинација Српске на 23. Интернационалном сајму туризма IMTM 2017 у Тел Авиву.

Акценат у промоцији туристичке понуде на овом сајму стављен је на промоцију бањског туризма, понуду националних паркова, планине Јахорине и “city break” туризма Бањалуке, Требиња и Вишеграда.

Поред представника ТОРС-а на штанду Републике Српске били су присутни и представници Министарства трговине и туризма, Министарства за економске односе и регионалну сарадну и ТО Вишеград.

Током трајања сајма, одржан је и састанак са израелским министром туризма Арием Ливнеом на којем су присуствовали миситар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Српске, Златан Клокић, директорица ТОРС-а Нада Јовановић и савјетник министра трговине и туризма Републике Српске, Александар Ђурић.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи Владе Републике Српске и Владе Државе Израел са акцентом на унапређењу те сарадње у области туризма и промоције туристичке понуде Српске и Израела.

Министар Клокић упознао је израелског министра туризма о туристичким програмима и понуди Републике Српске као и о могућностима и условима за улагање у сектор туризма.

Саговорници су се усагласили да је потребно у што већој мјери одржавати контакте и радити на промоцији природних богатстава, туристичке понуде али и других могућности попут инвестирања у туристичке капацитете.

Министар Ливне је рекао да Српска има шта да понуди израелским туристима о чему свједочи и раст броја туриста из Израела те најавио узвратну посјету Републици Српској у наредном периоду.

Извор: turizamrs.org