Радно обиљежавање Свјетског дана туризма у Вишеграду

25.09.2020.

Поводом 27. септембра, Свјетског дана туризма, у Вишеграду је данас одржан радни састанак Координационог одбора Туристичке организације Републике Српске, уз присуство представника Министарства трговине и туризма РС, Привредне коморе РС, начелника општине Вишеград Младена Ђуревића, као и директора туристичких организација градова и општина из Републике Српске. На састанку се, између осталог, разговарало о утицају пандемије вируса корона на туристичку привреду, актуелним мјерама помоћи од стране Владе Републике Српске, као и о програмима и плановима рада туристичких организација у наредној години. Заједнички закључак учесника скупа је да је захваљујући мјерама Владе РС и подстицајима кроз систем туристичких ваучера, туристичка привреда успјела да донекле ублажи негативне ефекте пандемије и да у највећој мјери сачува постојећа радна мјеста у области туризма. Такође је договорена интензивнија координација свих туристичких организација и Министарства трговине и туризма, како би се за идућу годину припремили што флексибилнији програми рада и промотивних активности, који ће се моћи прилагодити актуелној ситуацији.

У склопу састанка, у име Туристичке организације РС, директор Нада Јовановић додијелила је признање Оливери Тодоровић, директору Туристичке организације општине Вишеград, за вишегодишњи допринос развоју Вишеграда као туристичке дестинације.

У склопу неформалног дијела састанка Туристичка организација општине Вишеград за учеснике је организовала туристичко разгледање Вишеграда, уз посјету мосту Мехмед паше Соколовића, Вишеградској кући, Спомен учионици Иве Андрића и комплекса Андрићград. Због актуелне епидемиолошке ситуације, као и због поштовања мјера које је прописао Кризни штаб РС, отказане су све остале активности и догађаји у Вишеграду који су били планирани у склопу обиљежавања Свјетског дана туризма, уз најаву да ће исти бити одржани у Вишеграду идуће године.