Риболов на Дрини

Ријека Дрина располаже са богатим рибљим фондом (око 30 врста) као што су младица, пастрмка, сом, шаран, шкобаљ, плота, клијен, мрена и друге.

Најпознатија риба ријеке Дрине је на далеко позната младица (лат. Hucho hucho). То је заштићена врста која је била скоро искорјењена изградњом ХЕ на Дрини у Вишеграду. Иначе Дрина је њено природно станиште. Спада у групу салмонидних риба које су врло осјетљиве на загађења. Многи риболовци долазе с мотивом да ће ухватити младицу, рибљу краљицу ријеке Дрине.

Риболовцима су у Вишеграду на располагању 2 вјештачка језера, језеро Перућац низводно од Вишеграда и језеро ХЕ Вишеград узводно од града., као и ријека Рзав. У самом граду, узводно од вишеградске ћуприје налази се рибарска стаза дужине 2 км, а риболов је могућ и са рибарских чамаца. За оне који долазсе са властитим чамцима најбоље мјесто за спуст чамаца у самом граду је одмах поред вишеградске ћуприје, с лијеве обале Дрине.

Риболовном водама на територији општине Вишеград газдује Удружење за екологију, заштиту, унапрјеђење и коришћење вода „Дринска језера“, из Вишеграда. За све додатне информације о риболову и риболовним дозволама у Вишеграду можете се обратити удружењу путем телефона +387 (0) 58 620 044.

АКТИВНОСТИ