У петак почиње Међународна ликовна колонија

26.08.2021.

У Вишеграду ће у петак, 27. августа, почети 27. Међународна ликовна колонија на којој се очекују учесници из Србије и Републике Српске.

Директор Градске галерије у Вишеграду Славко Тушевљак рекао је да је то традиционална колонија, препознатљива на ширем подручју.

„Ове године због епидемиолошке ситуације биће мање учесника, али ће квалитет саме колоније бити на високом нивоу као и претходних година“, нагласио је Тушевљак.

Он је истакао да ће се учесницима из региона придружити умјетници и фотографи из Вишеграда.

Ликовну колонију, која ће трајати до недјеље, 29. августа, организује Градска галерија, уз покровитељство општине Вишеград и предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

Свечано отварање скупа најављено је у 20.00 часова у Градској галерији.

СРНА

U petak počinje Međunarodna likovna kolonija

U Višegradu će u petak, 27. avgusta, početi 27. Međunarodna likovna kolonija na kojoj se očekuju učesnici iz Srbije i Republike Srpske.

Direktor Gradske galerije u Višegradu Slavko Tuševljak rekao je da je to tradicionalna kolonija, prepoznatljiva na širem području.

„Ove godine zbog epidemiološke situacije biće manje učesnika, ali će kvalitet same kolonije biti na visokom nivou kao i prethodnih godina“, naglasio je Tuševljak.

On je istakao da će se učesnicima iz regiona pridružiti umjetnici i fotografi iz Višegrada.

Likovnu koloniju, koja će trajati do nedjelje, 29. avgusta, organizuje Gradska galerija, uz pokroviteljstvo opštine Višegrad i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

Svečano otvaranje skupa najavljeno je u 20.00 časova u Gradskoj galeriji.

SRNA