У суботу VII регионална манифестација „Златне руке Подриња“

28.05.2018.

Овогодишња седма по реду регионална манифестација „Златне руке Подриња“ одржаће се у Вишеграду 2. и 3. јуна 2018. Ова јединствена изложба народног стваралаштва, старих и заборављених заната, традиционалних рукотворина, сувенира, домаћих пољопривредних производа спремљених на традиционални начин, љекобиља одржаће се на вишеградској ћуприји, а свечано отварање заказано је за 2. јун са почетком у 11 часова. Очекује се учешће преко 25 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе. Првог дана манифестације планирана је цјелодневна изложба, а у вечерњим сатима за излагаче ће бити организовано предавање на тему:“ Значај допунских дјелатности у сеоском туризму“,

Пласирање пољопривредних производа кроз сеоски туризам

-Стари и умјетнички занати у функцији туристичке понуде

-Израда и пласирање сувенира као допунска дјелатност

Послије предавања за све учеснике биће организована заједничка вечера у неком од вишеградских ресторана.

Други дан манифестације за учеснике ће бити организована студијска посјета домаћинству „Стари Брод“, као примјеру добре праксе сеоског туризма, и уједно крстарење ријеком Дрином, као незаобилазне туристичке атракције Вишеграда.

Организатор овог догађаја је Туристичка организација општине Вишеград, у сарадњи са Општином Вишеград.

Организацију регионалне манифестације “Златне руке Подриња” подржала је Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у оквиру Пројекта “Рурални развој кроз интегрисано управљање шумским и водним ресурсима у југоисточној Европи: Перспективе руралног развоја: квалификовање, реинтеграција и (само) запошљавање“ који спроводи у партнерству са немачком агенцијом за међународну сарадњу (GIZ) уз финансијску подршку немачког федералног Министарства за економски развој и сарадњу (BMZ).