Вишеград представљен на IV Београдском манифесту

28.05.2018.

Туристичка организација општине Вишеград у сарадњи са Општином Вишеград наступила је на четвртом фестивалу манифестација и дестинација „Београдски манифест“, који се претходни викенд одржао на Калемегдану у Београду.

Београдски манифест је замишљен као јединствена платформа за промоцију манифестација и туристичких дестинација из Србије и региона. Осмишљен је тако да посјетиоцима што вјерније пренесе аутентични дух и атмосферу, као и културне и туристичке вриједности манифестација.

Фестивал је отворио министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, који је рекао да је посебна част и задовољство што је та земља овогодишњи партнер „Београдског манифеста“. „Ово је дивна манифестација и сигуран сам да ће нас лепо време послужити и да ће доћи пуно људи који ће искористити прилику да посете и штанд Републике Српске“, рекао је Глухаковић на отварању.

У фестивалској зони резервисаној за промоцију Републике Српске представљене су најзначајније туристичке дестинације РС, међу којима је свој штанд имала и општина Вишеград.

Директор ТО Вишеград Оливера Тодоровић изјавила је да је наступ на Београдском манифесту дио планских маркетиншких активности ТО Вишеград, те да је манифест био изузетно добро посјећен сва три дана фестивала. „Београдско тржиште је изузетно важно за туристичку привреду Вишеграда, посљедњих година све више туристичких агенција из Београда има своје аранжмане за посјету Вишеграду.“

Поред представљања туристичке понуде Вишеграда, ово је уједно била и промоција и најава манифестација које ће се у наредна два мјесеца одржати у Вишеграду: Златне руке Подриња, Вишеградска стаза, Видовданске свечаности у Андрићграду, Скокови с вишеградске ћуприје, Вишеградска регата.