Запажен наступ вишеградских угоститеља на 40. Сајму туризма у Београду

26.02.2018.

Јуче је у Београду затворен четрдесети, јубиларни сајам туризма, а свој запажен наступ имала је и Туристичка организација општине Вишеград.
Овогодишњи сајам одржан је под слоганом „Одмор те чека“, а окупио је више од хиљаду излагача из Србије, региона и свијета. Вишеград је наступио у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске и Представништвом Републике Српске у Београду, које је закупило репрезентативни штанд на 84 м/2. Сајам туризма у Београду је постао посебно значајан, јер у Републику Српску, а и у Вишеград највише туриста долази управо из Србије, те је ово тржиште нама и најбитније у туристичкој промоцији.
Први дан сајма организована је посебна туристичка презентација интегралне туристичке понуде општине Вишеград, након које је услиједила и презентација гастрономских специјалитета, за коју су се побринули вишеградски угоститељи. Своју угоститељску понуду представили су хотел „Андрићев конак“, хотел „Вилина влас“, ресторан „Мандић“ и ресторан „Круна“.
Овој запаженој презентацији, поред представника туристичких агенција, присуствовале су и многобројне званице, министри Глухаковић и Kлокић и савјетник министра трговине и туризма Александар Ђурић, Амбасадор БиХ у Србији Лазар Миркић, начелник општине Фоча Радисав Машић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и предсједник Скупштине града Бијељине Славиша Марковић, те директор ТО Западне Србије Мирослав Рађен.
Директор општинске Туристичке организације Оливера Тодоровић је навела да су презентацији туристичке понуде Вишеграда присуствовали и представници више туристичких агенција из Пољске и Кине који су већ имали туристичке туре за посјету Вишеграду.
Она је напоменула да спремно дочекују нове туристе, те да је регистрован све већи број бродова који, осим краћег крстарења, могу пловити и до Старог брода гдје се налази Спомен-костурница страдалима у Другом свјетском рату.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да Вишеград има чиме да се поноси када је ријеч о природним љепотама и туристичким понудама, те да је веома поносан што долази све већи број туриста.
„Сајам туризма је прилика да на најбољи начин промовишемо нашу туристичку понуду. Показали смо да осим туристичких атракција, историјских споменика и природних љепота, Вишеград има изузетну гастрономску понуду“, додао је Ђуревић.

Он је напоменуо да општина улаже у развој туризма и да се повећава и број смјештајних капацитета.
Након добрих реакција на управо завршеном сајму туризма, слиједе припреме за предстојећу туристичку сезону, која би по мишљењу запослених у туристичкој организацији Вишеграда требала надмашити претходну.