Otvoren 42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

21.02.2020.

42. međunarodni sajam turizma, koji se ove godine održava pod sloganom „Put pod noge“ svečano je juče otvorenu Beogradu.
Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, organizovalo je i ove godine prezentaciju turističke privrede Srpske na zajedničkom štandu u hali 4.
Štand Srpske zvanično je otvorila Olivera Todorović, direktorica TO Višegrada, koji se sa svojom turističkom i gastronomskom ponudom prvi i predstavio prisutnim gostima i posetiocima. Uz prateći video program ove turističke organizacije, g-đa Todorović se obratila prisutnima i tom prilikom istakla bitnu ulogu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje godinama pruža pomoć u organizaciji i opremanju štanda Republike Srpske. Ona je takođe istakla da je poseban akcenat ove godine na promociji banjskog turizma, pa je u tom smislu i prezentovan video film višegradske banje Vilina Vlas, sa svim sadržajima koje ona pruža. Todorovićeva je posebno naglasila da je Andrićgrad vizionarsko delo slavnog reditelja Emira Кusturice, koji je visoko pozicionirao Višegrad na svetskoj turističkoj mapi i označio prekretnicu u razvoju turizma u Višegradu. Posle g-đe Todorović pozdravnim riječima prisutne su pozdravili i dr Dušana Bukvić, direktorka banje Vilina Vlas u Višegradu, direktor Andrićgrada, Darko Tasić, vlasnik restorana Кruna, Srpko Baranac, direktor hotela Višegrad, Aleksandar Кojić i na kraju načelnik opštine Višegrad, Mladen Đurević, koji se zahvalio prisutnima i pozvao ih da dođu u Višegrad i lično se uvjere u sve ljepote i mogućnosti koje ovaj grad i njegova okolina pružaju.

Beogradski sajam turizma trajaće sve do nedjelje 23. februara.