Podgoričanin Evald Krnjić pobjednik skokova sa višegradske ćuprije

20.08.2022.

Evald Krnjić iz Podgorice pobjednik je u skokovima sa višegradske ćuprije.
Na ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji učestvovalo je 12 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.
Drugo mjesto pripalo je Aleksandru Aleksiću iz Užica, a treće Marku Pavloviću iz Kragujevca.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo jedna od manifestacija koja upotpunjuje turistički sadržaj, te izrazio nadu da će naredne godine biti i masovniji dolazak učesnika.
„Brojnost posjetilaca je potvrda da je ovo dobra manifestacija i za Višegrađane, ali i turiste“, istakao je Đurević.

Marko Božić, direktor Turističke organizacije Višegrad, koja je organizator takmičenja, rekao je da manifestacija nije održavana od 2019. godine zbog virusa korona.
„Uspjeli smo da održimo skokove. Zahvaljujem svim skakačima, a nastojaćemo da narednih godina povećamo budžet manifestacije“, istakao je Božić.

Pobjednik Evald Krnjić kaže da mu je ovo prvo učešće u skokovima sa višegradske ćuprije i da je zadovoljan organizacijom.
„Drago mi je da nas je vrijeme poslužilo i organizacija je bila izuzetno dobra“, rekao je Krnjić.

Aleksić je rekao da u Višegrad na takmičenje dolazi duže od deceniju, zadovoljan je ambijentom i dobrom organizacijom.

Pavlović u Višegrad na takmičenje dolazi svake godine i ističe da su svi skakači bezbjedni.

Turistička organizacija Višegrada ustanovila je 2007. godine manifestaciju „Skokovi sa višegradske ćuprije“ s ciljem promocije mosta Mehmed paše Sokolovića, spomenika sa Unesko liste svjetske kulturne baštine, i rijeke Drine.
Skokovi sa mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu simbol su ovog grada i jedna od najatraktivnijih manifestacija tokom ljeta.

SRNA

Ovim putem organizator manifestacije Turistička organizacija opštine Višegrad zahvaljuje se svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja, Stanici policije Višegrad, Domu zdravlja Višegrad, Opštini Višegrad, Skupštini opštine Višegrad, Domu kulture Višegrad, Radiju Višegrad, kao i preduzećima HE Na Drini Višegrad i HE Bajina Bašta koji su omogućili optimalni vodostaj rijeke Drine neophodan za izvođenje skokova sa starog mosta.
Posebnu zahvalnost iskazujemo gospodinu Milanu Novitoviću, direktoru Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, koji nam je izašao u susret i omogućio da njihov profesionalni ronilački tim i tim za spašavanje na vodi vrši obezbjeđenje učesnika manifestacije.