Стари занати

Ткачки студио „Вера“

Већ пуне четири године, упорно и успјешно чува од заборава стари занат ткања уникатних тканина, које су спој традционалног и модерног, старог и новог, прошлог и будућег времена.

Велико радно искуство резултирало је широким асортиманом производа:

предмета за кућу-прекривача, простирки, столњака, завјеса, корпи-држача за новине;
сувенира са мотивима из богате баштине нашег града, као и тканица за боце, новчанике, футроле за наочаре, појасеве;
одјевних предмета: шалева, капа, огртача, панчо огртача, прслука, џемпера, хаљина, сукњи, торби.

Посебно смо поносни на израду уникатних материјала тканих од првокласних сировина, у богатом асортиману боја и дезена свих дебљина. Материјали су намијењени за израду костима, капута, са пратећим украсним тракама, такође ручне израде.

Студио се бави и израдом разбоја и остале опреме за ткање. Такође имплементира програме обуке у раду на разбојима с циљем самозапошљавања, а као успјешан примјер наводимо секцију кућне радиности Соколског друштва „Соко“, при манастиру Добрун.

Контакт:

Вера Ђурић

+ 387 65 156 354

 

„ВУНЕНИ“ Уникатни ручни радови од вуне

Филцовање вуне је један од старих заната који не потиче са насег поднебља већ потиче са Тибета,и један је од првих забиљежених начина примјене вуне у свијету прије него што су људи почели да вуну преду и да је на тај начин користе.Сви радови се раде ручно са вуном,водом,и сапуном који се на крају испире јер он вуни помаже да се брже веже и обликује.Сви производи су уникатни и ручно рађени а могуће је правити готово све што замислите без шивења и било какве обраде, иначе сви производи су дуготрајни јер сто га висе користите он ће све више да се чоха и самим тим биће и јачи и чвршћи. Може са радити у свим бојама, шарама, дебљини, облику, величини и још много тога јер даје велики спектар могућности обликовања па и сликања. За сада у понуди се налазе шешири, кућне папуче, разне женске торбице…

 

Контакт:

Миленко Говедарица Мића

тел.+ 387 58 621 200

моб. + 387 66 959 516

www.vuneni.com