Сутра почиње међународна бициклистичка трка „Београд-Бања Лука“

16.04.2024.

18. издање Међународне бициклистичке трке “Београд – Бања Лука” стартује кружном трком у Обреновцу, сутра 17. априла у 17 сати, са почетком из улице Милоша Обреновића 122. Предвиђено је обраћање медијима прије самог старта трке.
Старт етапе, која креће из Београда, заказан је за 18. април у 12 сати, са Трга Републике. Бициклисти ће се запутити ка Бијељини у дужини од 140 километара преко Павловићевог моста и то без задржавања на граничном прелазу.
Трећа етапа на програму је 19. априла од Зворника преко Братунца и Шековића до Власенице (139 километара), а потом слиједи најтежа етапа која се вози од Вишеграда преко Рудог, Рогатице и Сокоца до Јахорине. Посљедња етапа на програму је 21. априла од Добоја до Бање Луке.
Међународну бициклистичку трку “Београд – Бања Лука” организују Бициклистички савези Републике Српске и Србије у сарадњи са Бициклистичким клубом БСК из Бање Луке, већ по 18. пут. Овогодишње надметање, одржава се од 17. до 21. априла 2024. године, под слоганом “Србија и Српска заједно” и у њему учествује 25 екипа са 175 такмичара из више од 40 држава свијета. Трка је редовни догађај у календару Свјетске бициклистичке уније, представљајући један од највећих спортских догађаја који заједнички организују Србија и Република Српска.
Одржавање овог догађаја подржали су предсједник Републике Српске г. Милорад Додик, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство омладине и спорта Републике Србије, као и Представништво Републике Српске у Србији.