Вишеград спремно дочекује туристе

22.02.2019.

Туристичка организација Вишеград, у оквиру овогодишње понуде на Међународном сајму туризма у Београду, представила је своје потенцијале са посебним акцентом на бањски туризам, за шта влада велико интересовање, рекла је Срни директор ове организације Оливера Тодоровић.

„Први дан сајма посвећен је бањама и бањском туризму и вишеградска бања `Вилина влас` представила је свој програм рада и оно што бројним гостима нуди за одмор и лијечење“, истакла је Тодоровићева.

Она је додала да је представљена и цјелокупна понуда ове општине, а то су Андрићград, вишеградска ћуприја, ријека Дрина, те све оно по чему је Вишеград препознатљив.

„Велики број посјетилаца је дошао на наш штанд, како из Србије, тако и туриста из Европе. Вјерујем да на најбољи начин представљамо оно што Вишеград нуди и да ће и ове године наш град посјетити велики број туриста“, рекла је Тодоровићева.

Она је навела да је Туристичка организација Вишеград представила свој најновији промотивни туристички филм састављен од пет спотова као посебних цјелина.

„Прва цјелина је посвећена ћуприји на Дрини, друга Андрићграду, затим посебна цјелина о вишеградској бањи, вјерском туризму, те бројним манифестацијама које општинска Туристичка организација и општина, заједно са другим субјектима из културног и спортског живота, организују да би туристима учинили садржајнијим и интересантнијим боравак у Вишеграду“, рекла је Тодоровићева.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да се Вишеград на београдском сајму представља на штанду Туристичке организације Републике Српске.

„Спремно очекујемо туристе и вјерујемо да ће ове године бити још више гостију“, истакао је Ђуревић.

Међународни сајам туризма у Београду, који је јуче отворен, трајаће до недјеље, 24. фебруара.

СРНА