ВИШЕГРАД: СТАРТОВАЛА ПЕТА ЕТАПА БИЦИКЛИСТИЧКОГ МАРАТОНА „ЧИКЕР МТБ“

27.06.2024.

Iz Andrićgrada danas je startovala peta etapa biciklističkog maratona „Čiker MTB“ koji se 12. put ove godine vozi na relaciji Kraljevo –Istočno Sarajevo.
Oko 80 biciklista juče je preko planine Tare stiglo u Višegrad, a danas svoj put nastavljaju prema Starom Brodu odakle će se popeti na Borike i nastaviti put do Rogatice.
Predsjednik planinsko biciklističkog kluba „Čiker“ iz Kraljeva Radoslav Golubović rekao je da ovaj maraton nije takmičarskog karaktera te da za cilj ima prezentaciju turističkih potencijala opština kroz koje biciklisti prolaze, ali i biciklizma kao promocije zdravog načina života i prevoznog sredstva.
„Učesnici su krenuli iz Kraljeva preko Guče, Arilja, Zlatibora, Tare, Višegrada, Rogatice, Sokoca, Pala sa ciljem u Istočnom Sarajevu. Dužina trase je oko 450 kilometara i podjeljena je u osam etapa“ dodao je Golubović.
On ističe da su bicklisti koji učestvuju na maratonu došli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Švajcarske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić ukazao je na značaj jedne ovakve manifestacije ističući da je poslednjih godina Višegrad nezaobilazna destinacija učesnika mnogih maratona koji se voze na relaciji Srbija-Republika Srpska.
„Ovo je još jedna prilika da promovišemo Višegrad i njegove ljepote, prije svega Andrićgrad i staru ćupriju, ali i da se šira javnost upozna sa spomen kompleksom u Starom Brodu“ dodao je Andrić.
Organizator maratona je Planinsko biciklistički klub ”Čiker” iz Kraljeva, u saradnji sa devet turističkih organizacija iz Srbije i Republike Srpske.
Turistička organizacija opštine Višegrad je partner u organizaciji aktivnosti dijela maratona na ruti kroz Višegrad.
M.Kusmuk