Ekipa “Ravnogorci” pobjednik 11. manifestacije “Drinski kotlić”

28.09.2024.

Ekipa “Ravnogorci” iz Višegrada pobjednik je 11. takmičenja u spremanju riblje čorbe na manifestaciji “Drinski kotlić”, koja je danas održana kod višegradske ćuprije.

Drugo mjesto osvojio je tim “Veterani” iz Višegrada, a treće mjesto pripalo je ekipi “Zaječar” iz istoimenog grada.

Ove godine specijalna nagrada za najveseliju ekipu otišla je u ruke članova tima preduzeća “Komunalac” iz Višegrada.

Na ovogodišnjem takmičenju okupilo se 18 ekipa iz Prijepolja, Zaječara, Jagodine, Požege, Užica, grada domaćina Višegrada, a tradicionalno je učestvovao i LOT tim iz Slovačke.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić zahvalio je učesnicima što su u velikom broju došli da spremaju i kuvaju čorbe na najljepšem mjestu u Višegradu.

“Ovoliki broj učesnika samo je potvrda našeg rada, ali i motiv da i dalje na najljepši način promovišemo naš grad i rijeku Drinu širom svijeta”, rekao je Andrić.

Takmičare i goste pozdravio je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji je danas boravio u radnoj posjeti Višegradu, a takmičenje je zvanično proglasio otvorenim načelnik opštine Mladen Đurević.

Đurević je istakao da će Opština Višegrad uvijek pružati punu podršku ovakvim i sličnim manifestacijama koje promovišu ovaj grad.

“Ovom prilikom zahvalio bih organizatorima za uspješno održano takmičenje. Sa ovog mjesta svake godine šaljemo najljepšu sliku u svijet, a sve s ciljem da promovišemo rijeku Drinu, njen riblji fond i bogatu gastronomsku ponudu”, rekao je Đurević.