Obilazak kanjona Drine gliserom Water taxi

Za sve posjetioce Višegrada koji bi hteli da posjete Spomen kompleks Stari Brod, da obiđu ušće rijeke Žepe i najdublji dio kanjona rijeke Drine, a nemaju cijeli dan za krstarenje brodom, prava opcija je vožnja brzim gliserom Water taxi. Water Taxi je namjenski turistički gliser, veoma bezbjedan i udoban, preljepog dizajna, kapaciteta 12 putnika.
Namjena mu je krstarenje kanjonom Drine. Profesionalno i ljubazno osoblje učiniće Vaše krstarenje Drinom nezaboravnim i pružiti sve potrebne informacije u vezi brojnih atrakcija koje ćete obići tokom krstarenja.

Program izleta: Višegrad – Muzej (Stari Brod)

– Trajanje izleta je 75 minuta (20 min. posjeta muzeja)
– Cijena po osobi je 20 eura, za djecu do 7 godina je besplatno.
– Usluge kapetana i vodiča uključene.
– Ulaz u muzej se ne plaća.
– Sigurnosni prsluci.
– Profesionalna usluga.

Nizvodno od Višegrada na petnaestom kilometru, u mjestu Stari Brod, podginut je spomen-kompleks u znak sjećanja na stravični zločin II svjetskog rata koji se desio u proljeće 1942, kada je na ovom mjestu ubijeno preko 6.000 Srba.

O ovom zločinu se ćutalo više od pola vijeka. Tek 2008. godine u Starom Brodu je postavljeno spomen-obilježje stradalima, 2014. osvještana je spomen-kapela, a 2019. izgrađen je i osvještan spomen-muzej.

U Spomen-muzeju Stari Brod postavljeno je 27 skulptura sa 39 likova, koje simbolizuju zbijeg i ulazak srpskih majki sa djecom u naručju u nabujalu rijeku Drinu. Idejno rješenje muzeja uradio je arhitekta Novica Motika iz Zvornika, a donatori izgradnje muzeja bili su Miodrag Davidović Daka i Spasoje Albijanić.

 

 

 

Rezervacije i informacije: : +387 65 538 959

www.watertaxivisegrad.com
Mail: RiverBusVisegrad@gmail.com

 

AKTIVNOSTI