Одржана XVII Вишеградска регата – ФОТО

08.07.2024.

У суботу, 6.јула у Вишеграду, одржана је XVII традиционална манифестација Вишеградска регата, која је привукла велики број учесника. На регати је учествовало око 30-ак пловила, са преко 400 учесника. Старт је био код вишеградске ћуприје, једног од најпрепознатљивијих симбола града. Пловило се 15 км низводно од Вишеграда, те су учесници направили паузу код меморијалног комплекса Стари Брод, посвећеног српским жртвама усташког злочина из II свјетског рата, гдје су представници општине Вишеград и Туристичке организације Вишеград положили цвијеће у знак сјећања на страдале Србе, чиме је манифестација добила посебан емотивни значај, након чега су учесници наставили дружење у комплексу Стари Брод.

Поред саме регате, догађај је био употпуњен разноврсним спортским програмом, гдје се посебно издвојило традиционално такмичење у надвлачењу конопца, које је привукло највише учесника.

Овом приликом, организатор манифестације Туристичка организација општине Вишеград захваљује се свима који су помогли организацију регате, а посебно Општини Вишеград на челу са начелником господином Младеном Ђуревићем, Дому здравља Вишеград и доктору Миливоју Кнежевићу, Културном центру Вишеград, спасилачком тиму Цивилне заштите Вишеград, екипи Државне граничне службе, теренски центар исток Вишеград, Хотелу Вишеград, као и власницима домаћинства Стари Брод.