Održana XVII Višegradska regata – FOTO

08.07.2024.

U subotu, 6.jula u Višegradu, održana je XVII tradicionalna manifestacija Višegradska regata, koja je privukla veliki broj učesnika. Na regati je učestvovalo oko 30-ak plovila, sa preko 400 učesnika. Start je bio kod višegradske ćuprije, jednog od najprepoznatljivijih simbola grada. Plovilo se 15 km nizvodno od Višegrada, te su učesnici napravili pauzu kod memorijalnog kompleksa Stari Brod, posvećenog srpskim žrtvama ustaškog zločina iz II svjetskog rata, gdje su predstavnici opštine Višegrad i Turističke organizacije Višegrad položili cvijeće u znak sjećanja na stradale Srbe, čime je manifestacija dobila poseban emotivni značaj, nakon čega su učesnici nastavili druženje u kompleksu Stari Brod.

Pored same regate, događaj je bio upotpunjen raznovrsnim sportskim programom, gdje se posebno izdvojilo tradicionalno takmičenje u nadvlačenju konopca, koje je privuklo najviše učesnika.

Ovom prilikom, organizator manifestacije Turistička organizacija opštine Višegrad zahvaljuje se svima koji su pomogli organizaciju regate, a posebno Opštini Višegrad na čelu sa načelnikom gospodinom Mladenom Đurevićem, Domu zdravlja Višegrad i doktoru Milivoju Kneževiću, Kulturnom centru Višegrad, spasilačkom timu Civilne zaštite Višegrad, ekipi Državne granične službe, terenski centar istok Višegrad, Hotelu Višegrad, kao i  vlasnicima domaćinstva Stari Brod.