Представљени туристички потенцијали Вишеграда и гастрономска понуда

28.02.2023.

Туристичка организација Вишеград представила је туристичке потенцијале на Међународном сајму туризма у Београду, а велику пажњу посјетилаца привукла је гастрономска понуда вишеградских угоститеља.
Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић рекао је Срни да су се заједно са угоститељима и хотелијерима представили на штанду Туристичке организације Републике Српске и штанду Олимпијског центра „Јахорине“, што је омогућило већу видљивост и бољу презентацију на сајму.
„Наши угоститељи су имали прилику да успоставе контакт са туристичким агенцијама да би склопили што више аранжмана за долазак групних и индивидуалних туриста у Вишеград. Успоставили смо контакт са медијима који ће доћи да снимају туристичке серијале о нашем граду“, истакао је Божић.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је присуствовао Сајму туризма, најавио је проширење туристичке понуде – завршетак хотела са пет звјездица у Андрићграду и изградњу градске марине.
„Развоју Вишеграда као туристичког центра допринијеће и то што је Влада, преко Олимпијског центра `Јахорина`, преузела управљање Андрићградом. Када спојимо ћуприју и Иву Андрића, Бикавац, бању `Вилина влас` и ријеке Дрину и Рзав, Вишеград ће бити једно од пожељнијих мјеста не само у Српској, него и у региону“, рекао је Ђуревић.
Међународни сајам туризма у Београду отворен је у сриједу, 22. фебруара, а завршен је јуче.

СРНА