Predstavljeni turistički potencijali Višegrada i gastronomska ponuda

28.02.2023.

Turistička organizacija Višegrad predstavila je turističke potencijale na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a veliku pažnju posjetilaca privukla je gastronomska ponuda višegradskih ugostitelja.
Direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić rekao je Srni da su se zajedno sa ugostiteljima i hotelijerima predstavili na štandu Turističke organizacije Republike Srpske i štandu Olimpijskog centra „Jahorine“, što je omogućilo veću vidljivost i bolju prezentaciju na sajmu.
„Naši ugostitelji su imali priliku da uspostave kontakt sa turističkim agencijama da bi sklopili što više aranžmana za dolazak grupnih i individualnih turista u Višegrad. Uspostavili smo kontakt sa medijima koji će doći da snimaju turističke serijale o našem gradu“, istakao je Božić.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je prisustvovao Sajmu turizma, najavio je proširenje turističke ponude – završetak hotela sa pet zvjezdica u Andrićgradu i izgradnju gradske marine.
„Razvoju Višegrada kao turističkog centra doprinijeće i to što je Vlada, preko Olimpijskog centra `Jahorina`, preuzela upravljanje Andrićgradom. Kada spojimo ćupriju i Ivu Andrića, Bikavac, banju `Vilina vlas` i rijeke Drinu i Rzav, Višegrad će biti jedno od poželjnijih mjesta ne samo u Srpskoj, nego i u regionu“, rekao je Đurević.
Međunarodni sajam turizma u Beogradu otvoren je u srijedu, 22. februara, a završen je juče.

SRNA