XVII ВИШЕГРАДСКА РЕГАТA

26.06.2024.

У Вишеграду ће 6. јула 2024. бити одржана 17. Вишеградска регата, која ће традиционално почети код вишеградске ћуприје. Циљ манифестације је промоција ријеке Дрине са природним љепотама које је окружују, а нарочито кањона ријеке Дрине, другог по дубини рјечног кањона у Европи.
Старт регате планиран је у 9 часова, плови се до мјеста Стари Брод, 15 км низводно од Вишеграда. Планирано је полагање цвијећа код Музеја у Старом Броду, након тога је долазак у камп Стари Брод, гдје ће бити настављено дружење уз спортске активности и забаву уз тамбурашки оркестар.
Планирано је надвлачење конопца за мушке екипе, а за дјевојке и дјецу трчање у врећама, ношење јајета, скок у даљ и мини-надвлачење конопца, уз пригодне награде за побједнике.
Полазак из Старог Брода је око 17.00 часова, а долазак у Вишеград планиран је до 19.00 часова.
Организатор манифестације, Туристичка организација општине Вишеград, позива све заинтересоване власнике пловила да нам се придруже на регати и заједно са нама уживају у чарима ријеке Дрине.
Пријава учесника регате је у току, а учесници могу пријавити своја пловила у просторијама Туристичке организације Вишеград до 4.7. (четвртак). За учешће на регати неопходно је посједовање моторног чамца, као и довољно горива за пловидбу до Старог Брода и назад до Вишеграда. Лица која управљају пловилима одговорна су за безбједност и понашање чланова посаде и путника на пловилима. Сва пловила чији власници не изврше пријаву учешћа и не попуне учеснички лист неће се сматрати званичним учесницима регате. За пријављене учеснике регате организатор ће обезбиједити промотивне мајице, а подјела мајица планирана је за петак, 5.7.2024. у просторијама Туристичке организације Вишеград.
Додатне информације можете добити путем броја телефона +387 (0)58 620 950, или мејла инфо@висеградтуризам.цом

Туристичка организација општине Вишеград