XVII VIŠEGRADSKA REGATA

26.06.2024.

U Višegradu će 6. jula 2024. biti održana 17. Višegradska regata, koja će tradicionalno početi kod višegradske ćuprije. Cilj manifestacije je promocija rijeke Drine sa prirodnim ljepotama koje je okružuju, a naročito kanjona rijeke Drine, drugog po dubini rječnog kanjona u Evropi.
Start regate planiran je u 9 časova, plovi se do mjesta Stari Brod, 15 km nizvodno od Višegrada. Planirano je polaganje cvijeća kod Muzeja u Starom Brodu, nakon toga je dolazak u kamp Stari Brod, gdje će biti nastavljeno druženje uz sportske aktivnosti i zabavu uz tamburaški orkestar.
Planirano je nadvlačenje konopca za muške ekipe, a za djevojke i djecu trčanje u vrećama, nošenje jajeta, skok u dalj i mini-nadvlačenje konopca, uz prigodne nagrade za pobjednike.
Polazak iz Starog Broda je oko 17.00 časova, a dolazak u Višegrad planiran je do 19.00 časova.
Organizator manifestacije, Turistička organizacija opštine Višegrad, poziva sve zainteresovane vlasnike plovila da nam se pridruže na regati i zajedno sa nama uživaju u čarima rijeke Drine.
Prijava učesnika regate je u toku, a učesnici mogu prijaviti svoja plovila u prostorijama Turističke organizacije Višegrad do 4.7. (četvrtak). Za učešće na regati neophodno je posjedovanje motornog čamca, kao i dovoljno goriva za plovidbu do Starog Broda i nazad do Višegrada. Lica koja upravljaju plovilima odgovorna su za bezbjednost i ponašanje članova posade i putnika na plovilima. Sva plovila čiji vlasnici ne izvrše prijavu učešća i ne popune učesnički list neće se smatrati zvaničnim učesnicima regate. Za prijavljene učesnike regate organizator će obezbijediti promotivne majice, a podjela majica planirana je za petak, 5.7.2024. u prostorijama Turističke organizacije Višegrad.
Dodatne informacije možete dobiti putem broja telefona +387 (0)58 620 950, ili mejla info@visegradturizam.com

Turistička organizacija opštine Višegrad