„Beer Bike“, nova atrakcija u turističkoj ponudi Višegrada

17.07.2019.

Turistička ponuda Višegrada upotpunjena je novom atrakcijom – vozilom „Beer Bike“ za obilazak grada.

Vlasnik Srđan Obradović rekao je će „Beer Bike“ funkcionisati kao pokretni pab, a posjetioci će moći da upoznaju Višegrad okretanjem pedala, uz druženje, muziku i domaće pivo.

„Riječ je o obilasku užeg dijela grada bez izlaska na magistralne puteve. Turisti će prelaziti i preko poznate ćuprije gdje će moći da se zadrže, fotografišu i osvježe uz pivo“, istakao je Obradović.

On je naveo da je vozilo pravljeno po svim važećim standardima i da ima kapacitet od 15 mjesta.

„Vozilo ima kapacitet od 15 mjesta sa mogućnošću da primi još dvoje ljudi, a to su vozač i animator koji turistima govori o određenim znamenitostima. „Beer Bike“ ima i pomoćni motor i okretanje pedala veoma je lagano i ne
zahtijeva napore, a posjetioci mogu na taj način bez problema obići naš grad“, istakao je Obradović.

On je podsjetio da je transport „bir bajka“ krenuo iz kineske luke Dalijan u aprilu, te da je preko Rijeke za 63 dana stigao u Višegrad.

Predstavnik Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić rekao je da je ovo nešto novo i jedinstveno na turističkom prostoru BiH i da Višegrad jedini ima „Beer Bike“.

„Ovo je još jedan od sadržaja koji će turistima obogatiti boravak u Višegradu i pružiti im dobro iskustvo koje na drugim mjestima ne mogu imati“, smatra Andrić.

„Beer Bike“ je koncept koji je nastao u Holandiji 1997. godine i proširio se u veće turističke gradove u svijetu.

SRNA