Danas počinje manifestacija „Zimski dani Višegrada“

24.12.2017.

Na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu danas počinje manifestacija „Zimski dani Višegrada“, rečeno je Srni u opštinskoj upravi Višegrad.

Predsjednik organizacionog odbora manifestacije Olivera Todorović rekla je da će biti postavljeno deset štandova na kojima će izlagači iz Višegrada predstaviti svoje proizvode.

Todorovićeva je rekao da su štandovi pretvoreni u svojevrsni novogodišnji bazar na kojima će posjetioci moći da kupe domaće proizvode, hranu i rukotvorine.

„U okviru programa planirano je održavanje predstava, muzičkih programa, te podjela paketića na otvorenom“, navela je Todorovićeva.

Organizatori pozivaju sve da im se pridruže na svečanom otvaranju, a najmlađe očekuje spektakularan dolazak Djeda Mraza i klovna Arse s Marsa.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji će danas otvoriti manifestaciju, rekao je Srni da je cilj ove manifestacije da se povodom božićnih i novogodišnjih praznika, kao i školskog raspusta, upotpune turistički i zabavni sadržaji grada.

Đurević je napomenuo da se „Zimski dani Višegrada“ organizuju prvi put i to u saradnji sa opštinskom Turističkom organizacijom, javnim ustanovama i Andrićgradom.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 17.00 časova kada će nastupiti dječiji hor „Sunce“ iz Višegrada. U okviru programa najavljena i podjela paketića za djecu na otvorenom.

„Zimski dani Višegarada“ biće završeni 13. januara.

SRNA

PROGRAM I SATNICA DEŠAVANJA