Festival elektronske muzike 23. i 24. avgusta

08.07.2019.

U Višegradu će 23. i 24. avgusta biti održan Festival elektronske muzike „Drina Vajbs“ na kojem će nastupiti izvođači iz Srbije i Njemačke, rekao je danas član Organizacionog odbora Dejan Furtula.

Furtula je na konferenciji za novinare rekao da će prvi dan Festivala biti održan ispod prvog luka višegradske ćuprije, a publiku će zabavljati Aleksandar Bojović i Nemanja Aleksić.

On je dodao da je predviđeno da 23. avgusta bude organizovana i panel-diskusija o ekologiji i očuvanju životne sredine.

Furtula je naveo da je drugi dan predviđen za dnevnu žurku na brodu do Starog Broda i večernju žurku na ćupriji.„Drugog dana na brodu će nastupati di-džej Bobi i Luka Vuković, dok su uveče predviđeni `031 ripablik`, di džej Bobi, di džej Ču Solo i glavna zvijezda Festivala – Danijel Čehranov“, naveo je Furtula.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovaj festival značajan za turističku ponudu opštine.

„Ova manifestacija pružiće priliku Višegradu da zauzme jedno od festivalskih mjesta sa posebnom ciljnom grupom, a to su mladi. Nadamo se da će Festival postati mjesto okupljanja. Drina je nešto posebno, ćuprija je spomenik poznat u svjetskim okvirima, i to će biti jedan od mamaca za sve ljubitelje prirodnih ljepota Višegrada i istorijskih spomenika“, istakla je Todorovićeva.

Cijena pojedinačnih ulaznica je pet KM po večeri, a 25 KM košta ulaznica za žurku na brodu i komplet ulaznica za dva dana.

Za ulaznice za sve događaje i žurku na brodu sa smještajem u hotelu na bazi noćenja i hrane potrebno je izdvojiti 110 KM.

Karte će moći da se kupe u prostorijama hotela „Višegrad“, u kancelariji organizatora Festivala, čiji su prijatelji opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

SRNA