Restoran Anika

U predivnom ambijentu doline rijeke Drine nalazi se poznati ugostiteljski objekat “Kafana Anika”. Na putu Sarajevo – Užice, udaljen od “Ćuprije na Drini” svega 400 metara. Besplatan privatni parking za goste restorana (za automobile i turističke autobuse).

Ono na šta smo posebno ponosni jeste naš vlastiti brend „Višegradski ćevap“, koji možete probati samo u naša dva objekta u Višegradu.

Višegradski ćevap

Ćevap potiče od turske riječi „kebab“ što znači na sitno isjeckano meso. Oko ćevapa se vode brojne polemike, mnogi bi željeli da budu prvi koji su ga napravili. Kod nas u Višegradu ćevapi su se pravili na roštilju već zasigurno nekoliko posljednjih desetina godina kao i u ostalim mjestima Bosne i Hercegovine. Smatramo da naša receptura može da uđe u spisak bosansko-hercegovačkog specijaliteta zvanog ćevap, baš zato što se sprema na tradicionalan način, isključivo od junećeg mesa, a prži se na drvenom uglju. Zbog lične prepoznatljivosti i identičnosti mi smo u restoranu Anika dva ćevapa spojili u jedan, tzv. pločicu i nazvali ga
višegradski ćevap.