Restoran Zlatna Moruna

Restoran se nalazi u glavnoj ulaznoj kuli Andrićgrada a ime je dobio po nekada čuvenoj beogradskoj kafani „Zlatna moruna“, u kojoj su se prije Prvog svjetskog rata okupljali članovi „Mlade Bosne“.

Zidovi ovog, po svemu neobičnog restorana oslikani su freskama poznate umjetnice Bisenije Tereščenko, koja je autor čuvenog mozaika u ulici „Mlade Bosne“ u ovom kompleksu, na kome su ovjekovječeni likovi Gavrila Principa i njegovih mladobosanaca.

Restoran posjeduje salu kapaciteta 44 mjesta, tri odvojena separea sa kapacitetom po 8 mjesta i ljetnu baštu kapaciteta 40 mjesta. U ponudi restorana imamo najukusnija jela domaće, nacionalne i internacionalne kuhinje. Vrhunski nivo usluge u ljubazno osoblje učiniće sve da Vaš boravak u restoranu učine još prijatnijim. Restoran je takođe pogodan da u prelijepom ambijentu organizujete razna slavlja i svečanosti.

Prvi gosti „Zlatne morune“ bili su učesnici osmog filmsko-muzičkog festivala „Kustendorf“, koji je krajem januara održan na Mećavniku u Mokroj Gori, među kojima je bio i poznati američki režiser meksičkog porijekla, Alfonso Kuaron, slavni ruski režiser Nikita Mihalkov i mnogi drugi.