Jahorina i Andrićgrad – brend Republike Srpske

23.01.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić dogovorili su danas potpisivanje protokola o saradnji s ciljem unapređenja saradnje u oblasti turizma.
„Višegrad i Istočno Sarajevo imaju odlične turističke potencijale, od kojih su najveći Andrićgrad i Jahorina“, istakao je Đurević nakon sastanka koji je održan u Višegradu.

On je dodao da je turistička ponuda koju imaju ove dvije lokalne zajednice u centru turističke ponude Republike Srpske, ali i regiona.

„Naš zajednički plan je da promovišemo i unapređujemo turističku ponudu naše regije, a siguran sam da ćemo nakon dogovorenih aktivnosti povećati broj turista s obzirom na raznovrsnu turističku ponudu Višegrada i Istočnog Sarajeva“, naglasio je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Tošić rekao je da je na sastanku razgovarano o turističkim sadržajima i ponudama Višegrada i Istočnog Sarajeva.

„Andrićgrad i Jahorina su brend Republike Srpske. Pokušaćemo da povežemo Višegrad i Istočno Sarajevo kako bi unaprijedili turizam kao jednu od najvažnijih grana privrede“, istakao je Tošić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da će Jahorina kao centar zimskog turizma značiti Višegradu kao dodatni sadržaj, isto kao što će i turistima na Jahorini mnogo značiti Višegrad s obzirom da je tu centar kulture i umjetnosti Andrićgrad.

„Povezivanje Višegrada i Istočnog Sarajeva biće na dobrobit obje lokalne zajednice“, istakla je Todorovićeva.

Ona je najavila da će turističke organizacije u svojim promotivnim aktivnostima na te dvije destinacije gledati kao na cjelinu.

SRNA