Najava 25. jubilarne kajak, kanu i veslačke regate na rijekama Lim i Drina

17.04.2024.

Kajak klub „Srpski Veslači“ , iz Beograda, po 25. put organizuje tradicionalnu kajak, kanu i veslačku regatu na rijekama Lim i Drina.
Po planu ovogodišnje regate učesnici stižu u Višegrad 26. i 27. aprila a u nedjelju 28. aprila veslaju prvu etapu regate iz Setihova do Višegrada. U ponedeljak 29. aprila zakazana je druga etapa od Višegrada do Starog Broda.

Za ovogodišnju regatu najavljeno je učešće veslača iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije.
Dejan Jovanović, ispred organizatora regate, poziva sve lokalne kajakaše i veslače, ljubitelje sporta i rekreacije, da se priključe regati na etapama regate u Višegradu, kako bi na najbolji način predstavili rijeku Drinu cijelom svijetu.

„Nadam se da ćemo ove godine biti bolje organizovani i da ćemo skrenuti više pažnje lokalnom stanovništvu a preko medija i svim stanovnicima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na našu manifestaciju koja ima za cilj razvoj zdravog načina života, boravak u prirodi kao i pozitivno predstavljanje ovoga dela Evrope u turističkom smislu.“