,,Nostalgijom“ do Višegrada od 28. avgusta

26.08.2022.

Najatraktivniji turističko-muzejski voz u Evropi ,,Nostalgija”, sa vagonima iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, posle tri godine počinje ponovo da saobraća na relaciji Mokra Gora – Višegrad!

Od 28. avgusta do 30. oktobra, svake subote i nedelje u mesecu, iz stanice Mokra Gora za Višegrad, voz ,,Nostalgija“ će polaziti u 11.15 časova, dok će iz stanice Višegrad za Mokru Goru polaziti u 15.35 časova.

,,Spajanjem ove dve destinacije turistima je omogućeno da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim sadržajima koje nude i Mokra Gora i Višegrad, čime su objedinjene i obogaćene turističke ponude Srbije i Republike Srpske. Dodatno, u kompaniji ,,Srbija voz“ smo izuzetno ponosni i na činjenicu da u 21. veku, u vreme kada na naše pruge uvodimo moderne vozove sa savremenim funkcionalnostima, istovremeno i nudimo nesvakidašnje iskustvo putovanja železnicom sa početka HH veka, čime unapređujemo turističku sliku celog regiona,” izjavio je v.d. direktora ,,Srbija voza” Ivan Bulajić.

Za vreme vožnje prugom u dužini od 25 kilometara od Mokre Gore do Višegrada, iz vagona sa drvenim klupama i sa autentičnom lokomotivom, putnici će imati priliku da sagledaju bogatstvo i lepotu prirode ovog kraja, ali i da posete znamenitosti kao što su Most na Drini, manastir Dobrun i Andrićgrad.

Cena voznih karata za odrasle iznosi 1800 rsd, za decu od 6 do 14 godina 900 rsd.

Prodaja karata počinje 26. avgusta 2022. godine, a sve dodatne informacije o saobraćanju voza ,,Nostalgija“ i rezervaciji mesta putnici mogu dobiti pozivom kol centra ,,Srbija voza“ na broj 011 360 28 99.

Voz ,,Nostalgija” predstavlja pravu turističku poslasticu pošto se njime godišnje preveze više od 70.000 turista, od kojih je veliki broj stranaca. Vožnja ,,Šarganskom osmicom“, koja je deo redovne turističke ponude Mokre Gore, svakako je jedan od faktora zahvaljujući kojima se ovo selo svrstava u najposećenija turistička mesta u Srbiji.

Saopštenje za medije ,,Srbija voza“