Održan Prvi festival zanatskog piva

14.10.2019.

U Višegradu je prethodni vikend održan Prvi Festival zanatskog piva koji je okupio izlagače iz BiH i veliki broj posjetilaca – ljubitelja piva.

Jedan od organizatora festivala Srđan Obradović rekao je da je predstavljeno više od 20 vrsta piva.

On je naveo da festival upotpunjuje turističku ponuda Višegrada i da ima i ekološki karakter, jer ukazuje na značaj zaštite životne sredine.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ga raduje jer je veliki broj Višegrađana i turista došao da podrži festival domaćeg piva.

„Članovi žirija su došli iz njemačke pokrajine Bavarska koja je poznata po proizodnji piva“, rekao je Đurević, koji se nada da će ovaj festival postati tradicionalan.

Po ocjeni žirija, prvo mjesto po kvalitetu piva pripalo je ekipi „Masterkraft“ pivare iz Banjaluke, drugo zanatskoj pivari „Birokrata“ sa Pala, a treće pivari „Gorštak“ iz Banjaluke.

Ljubomir Marić iz „Masterkraft“ pivare iz Banjaluke rekao je da je organizacija festivala sjajna, te da je zadovoljan reakcijama ljudi na njihovo pivo, koje kako kaže, ima tajni dodatak.

Član žirija Jorg Futerer rekao je da su piva bila kvalitetna.

Organizator festivala je Udruženje građana „Eko zona“ iz Višegrada, a pokrovitelj opština, uz ostale sponzore sa područja ove lokalne zajednice.

SRNA