Održana manifestacija “Dani borovnice”

16.08.2019.

U sklopu svojih redovnih promotivnih aktivnosti Turistička organizacija opštine Foča je pored Foče i Trebinja, održala prezentaciju „Dani borovnice“ u Višegradu. Ova prezentacija je plod izuzetne saradnje dvije Turističke organizacije koje i na većini sajmova zajednički nastupaju.

Pored svježih borovnica ubranih na Zelengori na visini od 1.500 metara, na štandovima su se našli proizvodi pripremljeni od borovnica kao što su likeri, slatko, sokovi i kolači, kao i ljekovito bilje.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da su izlagači iz Foče donijeli u Višegrad svježu borovnicu, sok, likere, kolače i čajeve od ove biljke, promovisali ono što je najbolje u ovoj regiji – planinu Zelengoru i njene potencijale.

Ona je izrazila nadu da će biti nastavljena uspješna saradnja između turističkih organizacija Foče i Višegrada.

Direktor Turističke organizacije Foča Ljeposava Đajić rekla je da borovnice ima na više lokaliteta, ali da je najrasprostranjenija na Zelengori.

Ona je dodala da je bila velika zainteresovanost posjetilaca današnje manifestacije za borovnicu i proizvode od ove biljke koja je izuzetno zdrava i specifična jer je to biljka od koje se sve koristi u ishrani – korijen, plod i list.