Postavljena turistička signalizacija

14.12.2017.

Turistička organizacija opštine Višegrad uspješno je realizovala projekat „Izrada dodatne turističke signalizacije Višegrada“, koji je sa 5.000 KM finansiralo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je Srni da je postavljeno 12 turističkih putokaza, pet turističkih tabli i dvije velike table dobrodošlice na ulazu u Višegrad.

„Projekat je sproveden u skladu sa redovnim planskim aktivnostima Turističke organizacije, a cilj je bio postavljanje signalizacije za turističke objekte i lokalitete koji do sada nisu bili označeni, kao i za objekte za koje se pokazalo da je potrebna dodatna signalizacija pored već postojeće“, navela je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, završetkom projekta ostvaren je plan postavljanja turističke signalizacije, čime su pokriveni svi najvažniji lokaliteti i objekti.

Ona je podsjetila da su u ovoj sezoni na najprometnijim lokacijama u Višegradu postavljene table sa turističkom mapom.

„U narednom periodu planirano je da se pristupi i izradi turističkih info-panela pored važnijih objekata interesantnih za turiste“, dodala je Todorovićeva.

Projekat je realizovan u saradnji opštine Višegrad i lokalnog preduzeća „Komunalac“.

SRNA