Sutra počinje međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banja Luka”

16.04.2024.

18. izdanje Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banja Luka” startuje kružnom trkom u Obrenovcu, sutra 17. aprila u 17 sati, sa početkom iz ulice Miloša Obrenovića 122. Predviđeno je obraćanje medijima prije samog starta trke.
Start etape, koja kreće iz Beograda, zakazan je za 18. april u 12 sati, sa Trga Republike. Biciklisti će se zaputiti ka Bijeljini u dužini od 140 kilometara preko Pavlovićevog mosta i to bez zadržavanja na graničnom prelazu.
Treća etapa na programu je 19. aprila od Zvornika preko Bratunca i Šekovića do Vlasenice (139 kilometara), a potom slijedi najteža etapa koja se vozi od Višegrada preko Rudog, Rogatice i Sokoca do Jahorine. Posljednja etapa na programu je 21. aprila od Doboja do Banje Luke.
Međunarodnu biciklističku trku “Beograd – Banja Luka” organizuju Biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa Biciklističkim klubom BSK iz Banje Luke, već po 18. put. Ovogodišnje nadmetanje, održava se od 17. do 21. aprila 2024. godine, pod sloganom “Srbija i Srpska zajedno” i u njemu učestvuje 25 ekipa sa 175 takmičara iz više od 40 država svijeta. Trka je redovni događaj u kalendaru Svjetske biciklističke unije, predstavljajući jedan od najvećih sportskih događaja koji zajednički organizuju Srbija i Republika Srpska.
Održavanje ovog događaja podržali su predsjednik Republike Srpske g. Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.