Svečano otvorene nove prostorije Turističke organizacije u Višegradu

20.09.2018.

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, presjecanjem vrpce, svečano su u Višegradu otvorili nove prostorije Turističke organizacije.

Načelnik Mladen Đurević rekao je da je opština Višegrad nesebično pomogla renoviranje prostorija i preseljenje Turističke organizacije.

„Iz godine u godinu Višegrad posjećuje sve veći broj turista te nam je cilj da Turistička organizacije ima bolje uslove za rad i bolje uslove za prijem mnogobrojnih posjetilaca koji ovde dolaze“, smatra Đurević.

Ministar trgovine i turizma Republike Srspke Predrag Gluhaković, ističe da je ovo nastavak dobre saradnje svih turističkih organizacija.

„Ovo podrazumjeva sve oblike saradnje – i privrednu, sportsku, kulturnu, a posebno turističku“, dodaje Gluhaković.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović naglasila je da je turizam u Višegradu nakon 15 godina dobio ono mjesto koje zaslužuje, a to je centralno mjestu u gradu.

„Opštinska vlast je ovim pokazala da je turizam privredna grana koja ima mogućnost da napreduje i to je jedina grana koja je ove godine pokazala privredni rast“ rekla je Todorovićeva.

Nove prostorije Turističke organizacije od danas se nalaze u glavnoj višegradskoj ulici Kralja Petra prvog.