Todorović: Ljeto bogato manifestacijama

18.03.2019.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je sve spremno za početak ljetne turističke sezone koja će biti upotpunjena novim sadržajima.

„Brojnim manifestacijama ovog ljeta pokušaćemo da Višegrad učinimo još zanimljivijim“, rekla je Todorovićeva i dodala da je zadovoljna brojem turista u prošloj godini.

Ona je navela da će početkom ljetne sezone biti održane manifestacije „Drinski kotlić“, „Pasuljijada“, „Višegradska regata“, kao i skokovi sa višegradske ćuprije, te podsjetila da su pod pokroviteljstvom opštine od prošle godine uvedene i dvije nove manifestacije.

„Jedna od njih je festival elektronske muzike, a ove godine se pripremaju dvije nove manifestacije. To će biti manifestacija posvećena vinu i siru, te manifestacija koja je u okruženju postala veoma interesantna, a riječ je o festivalu kraft piva“, dodala je Todorovićeva.

Ona je rekla da je prošle godine otvoren „zip lajn“, za sve oni koji žele da dožive adrenalinski trenutak u ovom gradu, te vožnja turističkim vozićem.

U opštini Višegrad napominju da se priprema tradicionalna manifestacija „Višegradska staza“, posvećena uspomeni na djelo nobelovca Ive Andrića.

„Ova manifestacija ima izuzetan značaj ne samo za Višegrad, već i za regiju. Ovo je manifestacija koja nas podsjeća na našeg nobelovca, a tokom trajanja `Višegradske staze` ugostićemo brojne pisce i pjesnike, te održati predstave, koje će upotpuniti kulturni program našeg grada“, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

On je istakao da je opština bila organizator manifestacije „Zimski dani Višegrada“, te kulturnih manifestacija, kao što su „Licidersko srce“, Međunarodni festival folklora, kao i brojnih događaja za koje pruža podršku u organizaciji.

SRNA