Turistička organizacija uskoro u novim prostorijama

05.09.2018.

Turistička organizacija Višegrad biće preseljena u nove prostorije 20. septembra, dan uoči slave opštine Male Gospojine, a opremanje prostorija odvija se planiranom dinamikom, rekao je Srni načelnik ove opštine Mladen Đurević.

Đurević je rekao da Turistička organizacija Višegrad, čije se nove prostorije nalaze u Ulici Kralja Petra Prvog, zaslužuje prostor u centru grada, kako bi turistima bila na usluzi.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da se novi objekat obuhvata više od 90 metara kvadratnih, te da se sastoji od prvog dijela na kome će se nalaziti info-pult i drugog dijela koji je zamišljen kao muzejska postavka Višegrada.

„U drugom dijelu ćemo izložiti stare fotografije i unikatne predmete, kao što je srušeni spomenik Ivi Andriću koji smo izvadili iz Drine, zatim pijanino iz kuće Lotike Celermajer“, rekla je Todorovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će gradska Turistička organizacija, nakon 12 godina rada u neuslovnom objektu, dobiti nove prostorije u glavnoj ulici.

„Nadamo se da ćemo nakon preseljenja u nove prostorije u centru moći bolje turistima u Višegradu pružiti sve potrebne informacije“, rekla je Todorovićeva i zahvalila lokalnoj vlasti za finansijsku podršku.

SRNA