U nedjelju XIV „Skokovi sa višegradske ćuprije“

14.07.2023.

U Višegradu će u nedjelju, 16. jula, biti održana sportsko-turistička manifestacija „Skokovi sa višegradske ćuprije“ koju organizuje Turistička organizacija pod pokroviteljstvom opštine Višegrad.
Kao i prethodnih godina Višegrad će ugostiti skakače iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Prema riječima direktora višegradske Turističke organizacije Marka Božića, iz Višegrada će i ove godine otići lijepa slika Drine i ćuprije u svijet, a sve sa ciljem kako bi zainteresovali sve one koji još nisu posjetili Višegrad da to što prije učine.

„Mi spadamo u gradove koji imaju tu privilegiju da zahvaljujući zadužbinaru velikom veziru Mehmed-paši Sokoloviću imamo jednu ovakvu građevinu na kojoj možemo da organizujemo različite manifestacije, a skokovi spadaju u red najatraktivnijih“, dodao je Božić.

On kaže da će ove godine sa stare ćuprije skakati oko 20 najhrabrijih skakača iz regiona, a domaćini su obezbijedili i prigodne nagrade – za prvo mjesto nagrada je 700 KM, za drugo 500, a za treće 300 KM.

Skokovi na mostu Mehmed-paše Sokolovića počeće u 16.00 časova.

Prva manifestacija „Skokovi sa višegradske ćuprije“ održana je 2007. godine kada je Unesko ovaj most stavio na listu zaštićenih spomenika svjetske kulture.

M. Kusmuk