U Višegradu za vikend startuje međunarodna kajak-kanu regata rijekama Drinom i Savom

27.04.2018.

Na rijekama Drini i Savi u periodu od 28.04. do 05.05.2018. kajak i kanu klub ”Srpski veslači” iz Beograda organizuje 19. Memorijal Vitomir Dizdarević–Admiral Kuk, Drinsko-savsku, međunarodnu, sportsko, rekreativno, turističku kajak-kanu i veslačku regatu.

Regata kreće iz Višegrada – Republika Srpska, ispred brane na Perućcu prelazi u Republiku Srbiju i nastavlja Drinom do ušća u rijeku Savu i završava u Sremskoj Mitrovici.

Dolazak učesnika regate u Višegrad planiran je 27. i 28. aprila a u nedelju 29. aprila kreće prva etapa regate od višegradske ćuprije prema Etno kampu ”Stari brod”.

Svoje učešće na regati potvrdilo je stotinjak kajakaša iz nekoliko evropskih zemalja (Nemačka, Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Poljska, Makedonija i Srbija).

Na prijedlog organizatora regati se mogu etapno pridružiti i lokalni kajakaši, ljubitelji sporta i rekreacije, boravka u prirodi a u prvom redu ljudi koji vole rijeku Drinu i žele da je sačuvaju i pozitivno predstave cijelom svijetu.