Ubrzati protok turista na graničnim prelazima

09.12.2022.

Nadležnim ministarstvima u Srbiji i BiH treba uputiti inicijativu o određivanju integrisanog graničnog prelaza, kako bi se ubrzao protok turista, a posebno tokom ljetne turističke sezone, zaključeno je na konferenciji Turističke organizacije regije zapadna Srbija, koja je održana u Mokroj Gori.

U radu ovog dvodnevnog skupa sa ciljem boljeg povezivanja i jačanja turizma učestvovali su i predstavnici Turističke organizacije Višegrad.

Iz Turističke organizacije Višegrad rečeno je Srni da je tokom diskusije na konferenciji konstatovano da turizam, kao najbrže rastuća grana privrede, ne smije da poznaje granice, te da su u tom kontekstu ukazali na problem dužine čekanja na graničnim prelazima Kotroman i Vardište.

Na konferenciji, koja je završena juče, turistički radnici su sumirali ostvarene rezultate tokom turističke sezone u godini na izmaku i predstavili projekte za narednu godinu.

Učesnici konferencije, odnosno panelisti, bili su eminentni stručnjaci iz oblasti turizma, medija, turističkih i konsalting agencija.

SRNA