Višegrad predstavio turističku ponudu u Banjaluci

13.03.2023.

Turistička organizacija Višegrad uspješno se predstavila na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci, rekao je Srni direktor ove organizacije Marko Božić.

„Imali smo kontakt sa vlasnicima turističkih agencija, gdje smo predstavili našu ponudu, s ciljem da i ove godine šalju indidividualne turiste i turističke grupe u posjetu Višegradu. Uspostavljen je kontakt sa nekoliko influensera iz BiH i Srbije koji će snimati reportaže o Višegradu“, naveo je Božić.

On je rekao da je Turistička organizacija Višegrad u kontaktu sa još nekoliko turističkih organizacija iz Srbije i Crne Gore u vezi sa saradnjom i razmjenom iskustava u organizaciji manifestacija i turističke promocije.

„Boravak na sajmu nam je dao priliku da pričamo i sa predstavnicima Vlade Republike Srpske o dvije važne teme za razvoj turizma, a to su integrisani granični prelaz Kotroman i problemi u vezi sa uskotračnom prugom od Višegrada do Mokre Gore“, naveo je Božić.

Božić je podsjetio da je Turistička organizacija Republike Srpske potpisala sporazum sa Turističkom organizacijom Zlatibor, a rezultat protokola je da će građani Republike Srpske u odabranim objektima na Zlatiboru imati 10 do 20 odsto popusta na usluge smještaja.

Treći međunarodni sajam turizma, koji je zatvoren juče u Banjaluci, okupio je 100 izlagača i više od 300 učesnika.

SRNA