Višegrad predstavljen na IV Beogradskom manifestu

28.05.2018.

Turistička organizacija opštine Višegrad u saradnji sa Opštinom Višegrad nastupila je na četvrtom festivalu manifestacija i destinacija “Beogradski manifest”, koji se prethodni vikend održao na Kalemegdanu u Beogradu.

Beogradski manifest je zamišljen kao jedinstvena platforma za promociju  manifestacija  i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.  Osmišljen je tako da posjetiocima što vjernije prenese autentični duh i atmosferu, kao i kulturne i turističke vrijednosti manifestacija.

Festival je otvorio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, koji je rekao da je posebna čast i zadovoljstvo što je ta zemlja ovogodišnji partner “Beogradskog manifesta”. “Ovo je divna manifestacija i siguran sam da će nas lepo vreme poslužiti i da će doći puno ljudi koji će iskoristiti priliku da posete i štand Republike Srpske”, rekao je Gluhaković na otvaranju.

U festivalskoj zoni rezervisanoj za promociju Republike Srpske predstavljene su najznačajnije turističke destinacije RS, među kojima je svoj štand imala i opština Višegrad.

Direktor TO Višegrad Olivera Todorović izjavila je da je nastup na Beogradskom manifestu dio planskih marketinških aktivnosti  TO Višegrad, te da je manifest bio izuzetno dobro posjećen sva tri dana festivala. „Beogradsko tržište je izuzetno važno za turističku privredu Višegrada, posljednjih godina sve više turističkih agencija iz Beograda ima svoje aranžmane za posjetu Višegradu.“

Pored predstavljanja turističke ponude Višegrada, ovo je ujedno bila i promocija i najava manifestacija koje će se u naredna dva mjeseca održati u Višegradu: Zlatne ruke Podrinja, Višegradska staza, Vidovdanske svečanosti u Andrićgradu, Skokovi s višegradske ćuprije, Višegradska regata.