Андрићград незаобилазна дестинација за туристе

03.09.2021.

Туристички комплекс Андрићград и ове године незаобилазна је дестинација за туристе из региона, а угоститељски и смјештајни капацитети током љетне сезоне биљежили су пораст броја туриста.

Драгана Неђић, запослена у Андрићграду, рекла је за Срну да је ове године велики број гостију из региона, а највише из Србије, БиХ, Македоније, Словеније и да су незаобилазне туре бродом из Перућца до Андрићграда.

„Љетна сезона је била изузетно добра, туристи су обилазили знаменитости у Андрићграду, искористили лијепо вријеме за фотографисање пред муралима и споменицима, те шетњу улицама овог комплекса. Велики број гостију користио је услуге у угоститељским објектима и тражило се мјесто више“, истакла је Неђићева.

Она је нагласила да је Андрићград препознатљив на свјетским туристичким мапама и да су посјете присутне током цијеле године, али највише забиљежених туриста је за вријеме годишњих одмора, односно у љетној сезони.

„Обиљежавање Видовдана и Међународни фестивал фолклора допринијели су бољој посјећености Андрићграда, а ове године угостили смо и нобеловца Петера Хандкеа што је такође имало велики значај за сам Андрићград и све посјетиоце“, додала је Неђићева.

СРНА