Најава манифестације „Златне руке Подриња“

10.06.2024.

Ове године Туристичка организација општине Вишеград по 11. пут организује традиционалну манифестацију „Златне руке Подриња“. Отварање манифестације је планирано за 15.6.2024. (субота) у 11 часова на Византијском тргу у туристичком комплексу Андрићград. Учешће је потврдило преко 20 излагача из Републике Србије, Црне Горе и Републике Српске. Посјетиоцима ће бити представљени производи домаће радиности, рукотворине, сувенири, мед, домаћи препарати на бази љековитог биља, као и производи од воћа и шумских плодова.
Манифестацију ће званично отворити начелник општине Вишеград, господин Младен Ђуревић, а на отварању ће наступити млада вокална умјетница из Вишеграда Мирна Карабатак.
Ове године планирамо да у склопу манифестације организујемо и такмичење у спремању најљепше украшеног славског колача, уколико буде довољно пријављених учесника.
Потребно је да колач буде без натписа и логоа, како би имали фер избор. Гласање ће бити изведено тако што ће сви учесници, као и дио званица на отварању манифестације добити листиће на којима ће уписати редни број колача који је по њиховом мишљењу најљепши, с тим што ће листићи бити тако направљени да нико не може да гласа сам за себе. Планиране су новчане награде за прва три мјеста.
Позивамо све појединце, удружења и предузећа да уколико су заинтересовани за учешће у избору за најљепше украшен славски колач изврше пријаву лично у просторијама Туристичке организације општине Вишеград, Краља Петра бб, или путем телефона 058 620 950.
Све додатне информације у просторијама Туристичке организације Вишеград или путем телефона 058 620 950.

Туристичка оргнизација општине Вишеград