Божићни турнир у малом фудбалу у Вишеграду од 26. децембра до 5. јануара

16.12.2019.

Репрезентација Србије у футсалу отвориће „Божићни турнир у малом фудбалу“, који ће почети 26. децембра, а очекује се учешће 20 екипа из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ, потврђено је данас на састанку Организационом одбору ове манифестације.

Члан Организационог одбора Јадранко Јањић рекао је да влада велико интересовање за турнир, те да ће ове године имати богатији и садржајнији програм.

За освојено прво мјесто награда износи 5.000 КМ, друго 2.000 КМ, треће 1.000 КМ, док су за најбољег играча, стријелца и голмана турнира обезбијеђене награде од по 200 КМ.

За учешће на турниру екипе уплаћују котизацију од 150 КМ, а могу се пријавити до 24. децембра.

Јањић је рекао да се на отварању турнира очекује обраћање представника Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и начелника општине Вишеград Младена Ђуревића.

„На церемонији отварања Божићног турнира наступиће ће чланови културно-умјетничких друштава из Вишеграда, након чега ће се одиграти ревијална утакмица репрезентације Србије, која је први пут у Вишеграду, поводом ове манифестације“, навео је Јањић.

Он је нагласио да је репрезентација Србије једна од пет најбољих репрезентација у Европи и да им је част што ће их угостити у Вишеграду.

Током ове спортске манифестације за посјетиоце ће бити организована томбола и обезбијеђене вриједне награде.

Традиционална спортска манифестација „Божићни турнир у малом фудбалу“ трајаће до 5. јануара, а утакмице ће се играти у Спортској дворани Вишеград.

Организатор и покровитељ манифестације је општина Вишеград, у сарадњи са Дирекцијом за изградњу и развој, Фудбалским клубом „Дрина“ и Јавном спортском установом „Дрина“ из ове општине.

СРНА